From 8b0c566c41cec35b457756a6f1bd6b751cccc9f8 Mon Sep 17 00:00:00 2001 From: blboun3 Date: Tue, 20 Jun 2023 20:52:18 +0200 Subject: [PATCH] Update sushi.md --- sushi.md | 2 +- 1 file changed, 1 insertion(+), 1 deletion(-) diff --git a/sushi.md b/sushi.md index 9adbcdc..26da52d 100644 --- a/sushi.md +++ b/sushi.md @@ -12,7 +12,7 @@ Na vytvoření asi 16 - 18 maki rolls 2. Rýži dáme vařit a necháme vařit asi 1200 sekund nebo tak dlouho než je rýže měkká a většina vody je pryč 3. V mezičase smícháme ocet, sůl a cukr a mícháme než se pevné krystalky v octu rozpustí 4. Když je rýže uvařená přendáme jí do **dřevěné, plastové nebo skleněné** nádoby, **NE DO ŽELEZNÉ!**. Vyhýbáme se jakémukoliv kontaktu rýže s čímkoliv železným, ideální je dřevo, možný plast či sklo. -5. K rýži přidáme ocet smíchaný s cukrem a solí a promícháme (mícháme 1 - 2 minuty, ideálně dřevěnými hůlkami) +5. K rýži přidáme ocet smíchaný s cukrem a solí a promícháme (mícháme 60 - 120 sekund, ideálně dřevěnými hůlkami) 6. Rýži necháme vyhladnout na pokojovou teplotu, možná o něco teplejší (30°C; 303.15K). Chlazení je možno urychlit větrákem nebo jiným umělým prouděním vzduchu (např. vějíř) ale vyhýbáme se přímému chlazení rýže (studená voda apod.) 7. Rýži máme hotovou, na sushi ji použijeme jakýmkoliv způsobem jaký se nám hodí (nigiri, onigiri, sashimi, maki...)