Update sushi.md
This commit is contained in:
parent
1da0d49c9b
commit
8b0c566c41
2
sushi.md
2
sushi.md
@ -12,7 +12,7 @@ Na vytvoření asi 16 - 18 maki rolls
|
|||||||
2. Rýži dáme vařit a necháme vařit asi 1200 sekund nebo tak dlouho než je rýže měkká a většina vody je pryč
|
2. Rýži dáme vařit a necháme vařit asi 1200 sekund nebo tak dlouho než je rýže měkká a většina vody je pryč
|
||||||
3. V mezičase smícháme ocet, sůl a cukr a mícháme než se pevné krystalky v octu rozpustí
|
3. V mezičase smícháme ocet, sůl a cukr a mícháme než se pevné krystalky v octu rozpustí
|
||||||
4. Když je rýže uvařená přendáme jí do **dřevěné, plastové nebo skleněné** nádoby, **NE DO ŽELEZNÉ!**. Vyhýbáme se jakémukoliv kontaktu rýže s čímkoliv železným, ideální je dřevo, možný plast či sklo.
|
4. Když je rýže uvařená přendáme jí do **dřevěné, plastové nebo skleněné** nádoby, **NE DO ŽELEZNÉ!**. Vyhýbáme se jakémukoliv kontaktu rýže s čímkoliv železným, ideální je dřevo, možný plast či sklo.
|
||||||
5. K rýži přidáme ocet smíchaný s cukrem a solí a promícháme (mícháme 1 - 2 minuty, ideálně dřevěnými hůlkami)
|
5. K rýži přidáme ocet smíchaný s cukrem a solí a promícháme (mícháme 60 - 120 sekund, ideálně dřevěnými hůlkami)
|
||||||
6. Rýži necháme vyhladnout na pokojovou teplotu, možná o něco teplejší (30°C; 303.15K). Chlazení je možno urychlit větrákem nebo jiným umělým prouděním vzduchu (např. vějíř) ale vyhýbáme se přímému chlazení rýže (studená voda apod.)
|
6. Rýži necháme vyhladnout na pokojovou teplotu, možná o něco teplejší (30°C; 303.15K). Chlazení je možno urychlit větrákem nebo jiným umělým prouděním vzduchu (např. vějíř) ale vyhýbáme se přímému chlazení rýže (studená voda apod.)
|
||||||
7. Rýži máme hotovou, na sushi ji použijeme jakýmkoliv způsobem jaký se nám hodí (nigiri, onigiri, sashimi, maki...)
|
7. Rýži máme hotovou, na sushi ji použijeme jakýmkoliv způsobem jaký se nám hodí (nigiri, onigiri, sashimi, maki...)
|
||||||
|
|
||||||
|
Loading…
Reference in New Issue
Block a user