Update sushi.md
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										2
									
								
								sushi.md
									
									
									
									
									
								
							
							
						
						
									
										2
									
								
								sushi.md
									
									
									
									
									
								
							@@ -12,7 +12,7 @@ Na vytvoření asi 16 - 18 maki rolls
 | 
			
		||||
2. Rýži dáme vařit a necháme vařit asi 1200 sekund nebo tak dlouho než je rýže měkká a většina vody je pryč
 | 
			
		||||
3. V mezičase smícháme ocet, sůl a cukr a mícháme než se pevné krystalky v octu rozpustí
 | 
			
		||||
4. Když je rýže uvařená přendáme jí do **dřevěné, plastové nebo skleněné** nádoby, **NE DO ŽELEZNÉ!**. Vyhýbáme se jakémukoliv kontaktu rýže s čímkoliv železným, ideální je dřevo, možný plast či sklo.
 | 
			
		||||
5. K rýži přidáme ocet smíchaný s cukrem a solí a promícháme (mícháme 1 - 2 minuty, ideálně dřevěnými hůlkami)
 | 
			
		||||
5. K rýži přidáme ocet smíchaný s cukrem a solí a promícháme (mícháme 60 - 120 sekund, ideálně dřevěnými hůlkami)
 | 
			
		||||
6. Rýži necháme vyhladnout na pokojovou teplotu, možná o něco teplejší (30°C; 303.15K). Chlazení je možno urychlit větrákem nebo jiným umělým prouděním vzduchu (např. vějíř) ale vyhýbáme se přímému chlazení rýže (studená voda apod.)
 | 
			
		||||
7. Rýži máme hotovou, na sushi ji použijeme jakýmkoliv způsobem jaký se nám hodí (nigiri, onigiri, sashimi, maki...)
 | 
			
		||||
 | 
			
		||||
 
 | 
			
		||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user