Update sushi.md
This commit is contained in:
		
							
								
								
									
										18
									
								
								sushi.md
									
									
									
									
									
								
							
							
						
						
									
										18
									
								
								sushi.md
									
									
									
									
									
								
							@@ -1,11 +1,11 @@
 | 
				
			|||||||
# Postup přípravy sushi
 | 
					# Postup přípravy sushi
 | 
				
			||||||
Na vytvoření asi 16 - 18 maki rolls
 | 
					Na vytvoření asi 16 - 18 maki rolls
 | 
				
			||||||
## Suroviny
 | 
					## Suroviny
 | 
				
			||||||
- 500g rýže (0.5kg)
 | 
					- 0.5kg rýže
 | 
				
			||||||
- ~800ml vody (0.8dm³)
 | 
					- ~0.8dm³ vody
 | 
				
			||||||
- 200ml rýžového octa (0.2dm³, ideálně 6.2%)
 | 
					- 0.2dm³ rýžového octa (ideálně 6.2%)
 | 
				
			||||||
- 4 lžičky cukru (asi 24g, 0.024kg)
 | 
					- 4 lžičky cukru (asi 0.024kg)
 | 
				
			||||||
- 1 lžička soli (asi 6g, 0.006kg)
 | 
					- 1 lžička soli (asi 0.006kg)
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
## Postup
 | 
					## Postup
 | 
				
			||||||
1. Rýži dvakrát omyjeme ve vodě
 | 
					1. Rýži dvakrát omyjeme ve vodě
 | 
				
			||||||
@@ -13,7 +13,7 @@ Na vytvoření asi 16 - 18 maki rolls
 | 
				
			|||||||
3. V mezičase smícháme ocet, sůl a cukr a mícháme než se pevné krystalky v octu rozpustí
 | 
					3. V mezičase smícháme ocet, sůl a cukr a mícháme než se pevné krystalky v octu rozpustí
 | 
				
			||||||
4. Když je rýže uvařená přendáme jí do **dřevěné, plastové nebo skleněné** nádoby, **NE DO ŽELEZNÉ!**. Vyhýbáme se jakémukoliv kontaktu rýže s čímkoliv železným, ideální je dřevo, možný plast či sklo.
 | 
					4. Když je rýže uvařená přendáme jí do **dřevěné, plastové nebo skleněné** nádoby, **NE DO ŽELEZNÉ!**. Vyhýbáme se jakémukoliv kontaktu rýže s čímkoliv železným, ideální je dřevo, možný plast či sklo.
 | 
				
			||||||
5. K rýži přidáme ocet smíchaný s cukrem a solí a promícháme (mícháme 60 - 120 sekund, ideálně dřevěnými hůlkami)
 | 
					5. K rýži přidáme ocet smíchaný s cukrem a solí a promícháme (mícháme 60 - 120 sekund, ideálně dřevěnými hůlkami)
 | 
				
			||||||
6. Rýži necháme vyhladnout na pokojovou teplotu, možná o něco teplejší (30°C; 303.15K). Chlazení je možno urychlit větrákem nebo jiným umělým prouděním vzduchu (např. vějíř) ale vyhýbáme se přímému chlazení rýže (studená voda apod.)
 | 
					6. Rýži necháme vyhladnout na pokojovou teplotu, možná o něco teplejší (~303.15K). Chlazení je možno urychlit větrákem nebo jiným umělým prouděním vzduchu (např. vějíř) ale vyhýbáme se přímému chlazení rýže (studená voda apod.)
 | 
				
			||||||
7. Rýži máme hotovou, na sushi ji použijeme jakýmkoliv způsobem jaký se nám hodí (nigiri, onigiri, sashimi, maki...)
 | 
					7. Rýži máme hotovou, na sushi ji použijeme jakýmkoliv způsobem jaký se nám hodí (nigiri, onigiri, sashimi, maki...)
 | 
				
			||||||
 | 
					
 | 
				
			||||||
# Zpracování pro táborové množství
 | 
					# Zpracování pro táborové množství
 | 
				
			||||||
@@ -21,6 +21,6 @@ Na vytvoření asi 16 - 18 maki rolls
 | 
				
			|||||||
## Suroviny
 | 
					## Suroviny
 | 
				
			||||||
- 2kg rýže
 | 
					- 2kg rýže
 | 
				
			||||||
- ~3.2dm³ vody
 | 
					- ~3.2dm³ vody
 | 
				
			||||||
- 800ml rýžového octa (0.8dm³, ideálně 6.2%)
 | 
					- 0.8dm³ rýžového octa (ideálně 6.2%)
 | 
				
			||||||
- 16 lžiček cukru (asi 96g, 0.096kg)
 | 
					- 16 lžiček cukru (asi 0.096kg)
 | 
				
			||||||
- 4 lžičky soli (asi 24g, 0.024kg)
 | 
					- 4 lžičky soli (asi 0.024kg)
 | 
				
			||||||
		Reference in New Issue
	
	Block a user